18 Temmuz 2014

Havuç Reçeli / Carrot Jam





Malzemeler: ( kücük kavanozluk)
340 gram rendelenmis havuc
190 gram su
70 gram tozseker
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi portakal suyu

Tencerede  önce su ile sekeri kaynatin. Sonra rendelenmis havuclari icine koyup 15 dakika orta ateste pisirin. Limon suyu ve portakal suyunu ilave edin ,  bir 15 dakika kadar daha pisirin. Ben mikserle biraz püre haline getirdim.Isterseniz siz püre haline getirmeyebilirsiniz. Cok temiz kavanoza sicakken receli bosaltin soguduktan sonra kapagini örtüp buzdolabina kaldirin..

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık afiyet olsun hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. gr olarak mi siviyi ölcecegim Calibe! hic siviyi gr olarak ölcmedim! ml olarak verebilir misiniz? mutlaka bu tarifinizi yapmak istiyorum! emekleriniz bu guzel tarifleriniz icin cok tesekkurler

    YanıtlaSil