9 Aralık 2016

Cikolata ve Portakal Kremali Pasta / Chocolate And Orange Cream Cake





HAMURU ICIN
125 gram Un
25 gram Nisasta
80 gram Seker
1 Yumurta
50 ml Sivi yag
1 tatli kaşığı kabartma tozu
Portakal kabuğu rendesi ya da Limon

Yağ ile yumurta daha sonra diğer tüm malzemeleri ekleyin ve iyice karıştırın.
Hamuru sarın ve buzdolabında en az bir saat bekletin.(hamur civik oluyor merak etmeyin acaba unmu eksik diye)

PORTAKAL KREMASI
150 ml Portakal suyu
25 gram Mısır nişastası
50 gram Şeker
30 gram Tereyağı

Nişasta ve şeker ile bir tencerenin içinde portakal suyunu karıştırın. Sürekli karıştırarak pişirin, inmeye yakin tereyagini ilave edin eriyinceye kadar karistirin.Sogumaya birakin.

ÇİKOLATA KREMASI
100 gram Bitter çikolata
3 yemek kaşığı süt
2 tatli kaşığı portakal kremasi (yukarida hazirladiginiz portakal kremasindan)

Bıçakla çikolata doğrayın, sütü bir kabın içine koyun ve cikolatayi icine ilave edip kisik ateste eritin.. 2 tatli kasigi portakal kremasindan ekleyin ve sogumaya birakin.

Hazırlanışı:
Buzdolabından hamuru cikarip 20 cm lik cember kek kalibina yayin.Hamur ele yapisabilir elinizi hafif sivi yagla yaglarsaniz hamuru yaymaniz kolay olacaktir. Üzerine portakal kremasini yayin.Sonra da cikolata kremasini yapip önceden isitilmis 170 derece firinda yaklasik 40 dakika pisirin.Soguduktan sonra üzerine kakao serpin..

4 yorum:

  1. Harika gözüküyor ellerinize sağlık..schön:))

    YanıtlaSil
  2. cok cezbedici gorunuyor, ellerinzie saglik

    YanıtlaSil
  3. wooow....te ha quedado hermoso es una delicia ,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  4. Cnm harika görünüyor.En kısa sürede deneyeceğim.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil