17 Temmuz 2014

Yağsız Hafif Tatlı Poğaça






500 gram labne light
500 gram un
2 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
120 gram toz seker
 kuru üzüm, kuru erik.. ( istenilen miktarda)
2 yumurta sarisi ( üzerine sürmek icin)

Tüm malzemeleri  karistirip hamurdan kücük parcalar alin ve elinizde orta boyda toplar yuvarlayin.
Yaglanmis tepsiye toplari dizin ve üzerlerine yumurta sarisi sürün.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 15 dakika pisirin..

 Pogacalarin  bir kacinin  ortasini bicakla kestim üzerlerine tereyag ve marmelat sürdüm..Cayin yanina harika oldu..Pogacalarin tadi hafif tatlilikta..
Pogacalar yumusacik oluyor..Bir iki gün sonra pogacalar sertlesirse isitin yine yumusacik olacaktir..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder