Yurt disinda yasayan biri olarak bizim meshur sokak simidimizi burada bulmak imkansiz gibi bir sey. Evde yapiminin pek basarili olacagindan emin degildim ama hic de fena olmadi..Tarifini sevgili Nesrin's Küche ' den aldim.. Tarifiniz icin tesekkürler Nesrin hanim...
Malzemeler: ( yaklasik 10-12 tane)
Hamuru icin:
545 gram un
1 paket kuru maya
yarim tatli kasigindan az tuz
yarim yemek kasigina yakin toz seker
375 ml ilik su
Üzeri icin:
100 ml üzüm pekmezi
100 ml su
200 gram susam
Hamuru icin olan malzemeleri karistin ve üzerini kapatip , iyice kabarmasini bekleyin.
Bir tabakta suyla pekmezi karistirin. Susamlari tavada hafif ateste kavurun. Mayalanan hamurdan avuc ici büyüklügünde parcalar alip yuvarlayin ve un serpilmis tezgahin üzerine koyup 10 dakika kadar daha mayalandirin. Hamurlari uzun ve ince olarak elinizde sekil verip burma yapar gibi döndürün ve uclarini birlestirin. Böylece bir 30 dakika daha mayalandirin.
Firininizi 200 derece' de isitin. Halka halindeki hamurlari pekmezli suyun icinde cabuk döndürüp susama batirin her yerine gelecek sekilde susamin icinde cevirin. Tepsinize yagli firin kagidi yayin , halkalari yanlarda mesafeler birakarak dizin. Firinin isisini 180 derece'ye indirin ve 20 dakika pisirin.
Böyle geri dönüsümler almak beni cok mutlu ediyor. Simitleriniz cok güzel görünüyor. Ellerinize saglik, Berlin'den sevgiler
YanıtlaSilNesrin
Aslında ne kadar şanslı olduğumuz düşündüm yazınızı okuyunca. Her gün gördüğümüz alıştığımız bu lezzetlerden uzak olmak zor olsa gerek.. Ama siz bir yolunu bulup yapmışsınız işte çok ta güzel olmuş.. Umarım yakın zamanda gelir gerçeğini de yeme şansınız olur Calibe.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBir gün cesaret edip deneyeceğim inşallah. Hepsini yerim diye korkuyorum da... Ellerinize sağlık bu arada!
YanıtlaSil