20 Kasım 2013

Salça ve Krema Soslu Tavuk Göğsü / Chicken With Tomato Cream Sauce




Malzemeler:
400 gram tavuk gögsü
1 orta boy kuru sogan
2 iri dis sarimsak
200 gram sivi krema
biraz su
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
tuz, karabiber, pul biber,  toz hardal, kekik

Tavuk gögüslerinin üzerlerine  tuz ve karabiber serpin. Sogani ve sarimsaklari tavada sivi yagla kavurun. Salcalari ilave edip biraz cevirdikten sonra etleri de koyun ve orta ateste hafif kavurun. Pul biber, hardal tozu ve kekik' i   ekleyip ardindan sivi krema ve biraz su koyup bir kac dakika pisirin.
Tavugun yanina eriste makarna ve haslanmis ,tereyaginda cevrilmis havuc yaptim..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder