21 Kasım 2013

Sokak Simiti / Turkish Sesame Rings


Yurt disinda yasayan biri olarak bizim meshur sokak simidimizi burada bulmak imkansiz gibi bir sey. Evde yapiminin pek basarili olacagindan emin degildim ama hic de fena olmadi..Tarifini sevgili Nesrin's Küche ' den aldim.. Tarifiniz icin tesekkürler Nesrin hanim... 

Malzemeler: ( yaklasik 10-12  tane)
Hamuru icin:
545 gram un
1 paket kuru maya
yarim tatli kasigindan az tuz
yarim yemek kasigina yakin toz seker
375 ml  ilik su

Üzeri icin:
100 ml üzüm pekmezi
100 ml su
200 gram susam

Hamuru icin olan malzemeleri karistin ve üzerini kapatip ,  iyice kabarmasini bekleyin.
Bir tabakta suyla pekmezi karistirin. Susamlari  tavada hafif ateste kavurun. Mayalanan hamurdan avuc ici büyüklügünde parcalar alip yuvarlayin ve un serpilmis tezgahin üzerine koyup  10 dakika kadar daha mayalandirin. Hamurlari uzun ve ince olarak elinizde sekil verip burma yapar gibi döndürün ve uclarini birlestirin. Böylece bir 30 dakika daha mayalandirin.
Firininizi 200 derece' de isitin. Halka halindeki hamurlari pekmezli suyun icinde cabuk döndürüp susama batirin her yerine gelecek sekilde susamin icinde cevirin. Tepsinize yagli firin kagidi yayin , halkalari yanlarda mesafeler birakarak dizin. Firinin isisini 180 derece'ye indirin ve 20 dakika pisirin.

3 yorum:

  1. Böyle geri dönüsümler almak beni cok mutlu ediyor. Simitleriniz cok güzel görünüyor. Ellerinize saglik, Berlin'den sevgiler
    Nesrin

    YanıtlaSil
  2. Aslında ne kadar şanslı olduğumuz düşündüm yazınızı okuyunca. Her gün gördüğümüz alıştığımız bu lezzetlerden uzak olmak zor olsa gerek.. Ama siz bir yolunu bulup yapmışsınız işte çok ta güzel olmuş.. Umarım yakın zamanda gelir gerçeğini de yeme şansınız olur Calibe.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bir gün cesaret edip deneyeceğim inşallah. Hepsini yerim diye korkuyorum da... Ellerinize sağlık bu arada!

    YanıtlaSil