22 Ekim 2013

Balkabaklı Krem Karamel / Pumpkin Creme Caramel




Malzemeler:

500 gram soyulmus iri dogranmis balkabagi
70 gram tozseker
Her ikisini bir iki kasik su ile yumusayana kadar pisirin ve püre haline getirin.

Bir baska kapta:
650 ml süt
4 yumurtanin tamami
2 yumurta sarisi
50 gram misir unu ya da pirinc unu ( biraz sütle bir kasede ezin)
Bu malzemeleri cirpin ve sogumus olan balkabagi püresini icine ilave edip iyice karistirin.

Karamel icin:
100 gram toz seker
bir kac kasik su

Tavada suyla sekeri rengi sari olana kadar  pisirin, katilasmadan ocaktan alin. 30 cm  eninde kek kalibina karameli yayin. Üzerine balkabak karisimini dökün.
Firini önceden 180 derece isitin. Icine kek kalibinizin sigacagi yanlari biraz yüksek bir kaba kaynar su koyun ve firinin ortasina telin üzerine yerlestirin. Firin isindiktan sonra balkabakli  kek kalibinizi su dolu kabin icine oturtun. 50 dakika kadar pisirin. Balkabakli krem karamel soguduktan sonra kalibin icinde bicakla yanlarini kesin. Üzerine bir tabak koyup ters cevirin.
Eger karamel sosunuz size az gelirse üzüm pekmezini suyla karistirarak üzerine gezdirebilirsiniz. Ben öyle yaptim...

2 yorum:

  1. Bayıldım,mutlaka deneyeceğim..Süper bir lezzet olmuş,ellerinize sağlık ..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,krem karameli denedim .Sadece ufak bir kaç eklenti yaptım...Sonuç muhteşem,yorumlar muhteşem..teşekkürler.

    YanıtlaSil