5 Kasım 2011

Üzeri Vanilya Pudingli Fındık ve Havuçlu Pasta / Carrot- Hazelnut Cake With Vanilla Pudding



Yagsiz olmasina ragmen kesinlikle kuru degil o kadar yumusak ve lezzetli ki mutlaka yapip deneyin derim..

Malzemeler:
180 gram toz seker
5 yumurta
50 gram un
200 gram ince rendelenmis havuc
200 gram ince cekilmis findik ( badem yada cevizde olabilir)
1 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi limon suyu
biraz tarcin

Üzerinin sosu icin:
1 paket Vanilya Puding tozu
500 ml süt
hindistan cevizi

Yapilisi:
5 yumurtanin sarisini beyazindan ayirin.Yumurtalarin sarisini toz sekerle iyice cirpin, limon suyunu ekleyin. Ardindan rendelenmis havuc, ince cekilmis findik, un, tarcin ve kabartma tozunu ilave edip karistirin.Baska bir kapta yumurta beyazlarini katilasana kadar cirpin ve kasik yardimiyla yavasca hamurun iyice karistirin.
Yaglanmis 26 cm lik cemberli kek kalibiniza hamurunuzu yayin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda 45 dakika pisirin.
Üzeri icin vanilya pudingini sütle pisirin ve ilimasini bekleyin.Kekde ilidiktan sonra  pudingi üzerine yayin.Üzerine istediginiz miktarda hindistan cevizi serpin.Buzdolabinda bir iki saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..

3 yorum:

  1. Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek, sevap niyetiyle etler dağıtalacakherkese.. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Kurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı, yuvanız bereketli olsun... Hayirli bayramlar dilerim sevgilermi biraktim:))

    YanıtlaSil
  2. I came here personally to thank you for visiting my blog and leave your comment and lead me to your beautiful space. What precious letter you had from Dr. Leo. He is my hero. How I wish he is still alive. The world has lost a great soul! BTW, your carrot hazel nut cake looks beautiful and I am sure it taste as good as it looks. Hope to share more with you and I will keep in touch. Hugs.

    YanıtlaSil
  3. Ohhh esta me la apunto, tiene que estar muy rica tu tarta con este frostign por encima!! besos

    YanıtlaSil