Hamuru icin:
250 gram un
125 gram tereyag veya margarin
75 gram tozseker
1 paket vanilyali seker
1 yumurta
Bu malzeleri karistirip elinizle yogurun. Yarim saat buzdolabinda bekletin.
Ilk kat icin:
3 elma soyun dilimleyin
2 yemek kasigi galeta unu
Bu malzeleri karistirip elinizle yogurun. Yarim saat buzdolabinda bekletin.
Ilk kat icin:
3 elma soyun dilimleyin
2 yemek kasigi galeta unu
Hamuru yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yanlarini 5 cm yükselterek yayip, galeta ununu üzerine serpistirin. Catalla hamura batirarak delikler acin. Elmalari soyun, kücük kücük dilimleyip hamurun üzerine yayin.
Ic harci icin:
1 paket Mohnback
150 gram kati krema (sekersiz kaymak)
2 yumurta
Bu malzemeleri kasikla karistirip elmalarin üzerine yayin. Önceden isitilmis 175 derece firinda 35 dakika pisirin.
En üstü icin:
2 yumurta
30 gram pirinc un
30 gram tozseker
30 gram un
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 yumurtayi sarilarindan ayirin. Yumurta beyazlarini bir fiske tuzla kar haline gelene kadar cirpin.Yavas yavas tozsekeri ilave edip cirpin. Kasik yardimiyla yumurta sarilari , un , pirinc unu ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Hashasli hamur 35 dakika pistikten sonra firindan cikarir cikarmaz bu karisimi üzerine yayin. Tekrar 175 derece' de 20 dakika kadar daha pisirin. Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.
NOT: Hashasli harc icin gerekli olan Mohnback ( pismis hashas ve sekerli karisim) Türkiye'de yok sanirim. Isterseniz benim öbür hashasli pasta tarifime bakip hashasli ic harcini buradaki tarifdeki gibi yapabilirsiniz. Bu harc fazla gelebilir. Biraz azaltarak yapin..
( http://mutfagimdanpaylasimlar.blogspot.de/2009/10/hashasl-vanilya-pudingli-pasta.html )
2 yumurta
Bu malzemeleri kasikla karistirip elmalarin üzerine yayin. Önceden isitilmis 175 derece firinda 35 dakika pisirin.
En üstü icin:
2 yumurta
30 gram pirinc un
30 gram tozseker
30 gram un
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 yumurtayi sarilarindan ayirin. Yumurta beyazlarini bir fiske tuzla kar haline gelene kadar cirpin.Yavas yavas tozsekeri ilave edip cirpin. Kasik yardimiyla yumurta sarilari , un , pirinc unu ve kabartma tozunu ilave ederek karistirin.
Hashasli hamur 35 dakika pistikten sonra firindan cikarir cikarmaz bu karisimi üzerine yayin. Tekrar 175 derece' de 20 dakika kadar daha pisirin. Soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.
NOT: Hashasli harc icin gerekli olan Mohnback ( pismis hashas ve sekerli karisim) Türkiye'de yok sanirim. Isterseniz benim öbür hashasli pasta tarifime bakip hashasli ic harcini buradaki tarifdeki gibi yapabilirsiniz. Bu harc fazla gelebilir. Biraz azaltarak yapin..
( http://mutfagimdanpaylasimlar.blogspot.de/2009/10/hashasl-vanilya-pudingli-pasta.html )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder