11 Aralık 2009

Kuru Fasulyeli Pralin / White Bean Praline



    
Kuru fasulye ile yapilan pasta oldugunu biliyorum..Tadi kestaneyi aratmiyor dediklerini duymustum..Pasta yapildigina göre neden pralin yapilamasin diye düsündüm..Ic malzemelerini kendimce düsünüp bir araya getirerek yaptim..Denemelik oldugu icin az miktarda yaptim.Tadi muhtesem oldu..

Malzemeler: (20 tanelik)
150 gram haşlanmış beyaz fasulye
50 gram ince dövülmüş ceviz
20 gram pudra şekeri
90 gram bitter çikolata (eritilmiş)
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı krema
2 tatlı kaşığı Baileys Irish Cream likör
Badem Ezmesi ( arzuya bagli, olmasada olur)

Beyaz fasulyeyi haslayin suyunu süzün püre haline getirin.Eritilmis bitter cikolata, dövülmüs ceviz,pudra sekeri,kakao, sivi krema ve likörü ilave edin kasik yardimiyla hepsini karistirin , üzerini kapatip 1 saat kadar buzdolabina kaldirin.Sonra elinizde istediginiz büyüklükte toplar yuvarlayin..(badem ezmeli yapmak isterseniz badem ezmesinden kücük parcalar alip pralinin orta kismina koyup öyle yuvarlayin)Kakao'ya bulayip pralin kagitlarina koyun, bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra yenilebilir..
Bir hafta kadar buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz..

2 yorum:

  1. Habe echt nicht geglaubt das wirklich WEISE BOHNEN rein kommen..Aber warum nicht? Schönes WE. L.G.Cami

    YanıtlaSil
  2. Canım, nefis görünüyorlar.Eline emeğine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil