Malzemeler:
140 gram yumuşak margarin
140 gram toz şeker
2 yumurta sarısı
200 gram ince çekilmiş badem
100 gram un
2 tatlı kaşığı tarçın
Marmelat (ben kayısı marmelatlı ve vanilya pudingli haşhaşla yaptim)
Margarini sekerle iyice cirpin , yumurta sarilarini da ilave edip cirpmaya devam edin.Ince cekilmis bademi , unu ve tarcini koyup elinizle yogurun.
Yarim saat kadar buzdolabinda bekletin.Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar alip toplar yuvarlayin. ( 30 tane) Isaret parmaginizla ortalarina bastirin , istediginiz marmelatla iclerini doldurun.
Önceden isitilmis 180- 190 derece firinda 25 dakika pisirin..Her firin farkli oldugu icin siz kendi firininiza göre derece ve pisme zamanini ayarlayiniz..
Tadi muhtesem acıbademi aratmıyor, bagimlilik yapar :))
140 gram toz şeker
2 yumurta sarısı
200 gram ince çekilmiş badem
100 gram un
2 tatlı kaşığı tarçın
Marmelat (ben kayısı marmelatlı ve vanilya pudingli haşhaşla yaptim)
Margarini sekerle iyice cirpin , yumurta sarilarini da ilave edip cirpmaya devam edin.Ince cekilmis bademi , unu ve tarcini koyup elinizle yogurun.
Yarim saat kadar buzdolabinda bekletin.Hamurdan cevizden biraz büyük parcalar alip toplar yuvarlayin. ( 30 tane) Isaret parmaginizla ortalarina bastirin , istediginiz marmelatla iclerini doldurun.
Önceden isitilmis 180- 190 derece firinda 25 dakika pisirin..Her firin farkli oldugu icin siz kendi firininiza göre derece ve pisme zamanini ayarlayiniz..
Tadi muhtesem acıbademi aratmıyor, bagimlilik yapar :))
ellerine saglik canim nefis görünüyor
YanıtlaSilHola Cali muy buenas estas galletas de almendra y muy bien presentadas en hora buena.
YanıtlaSilSaludos
FELUCES FIESTAS
Antuan
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR KURABİYELERİN
YanıtlaSil