15 Kasım 2009

Kırmızı lahana yemeği


Almanya'da Garnütür olarak etin yanında yenen kırmızı lahana yemeğinin tarifini istek üzerine sizlerle paylaşmak istiyorum..Muhteşem bir tadı var mutlaka deneyin derim
Malzemeler:
1 kilo kırmızı lahana
2 büyük kuru soğan
2 tatlı kasığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 tane defne yaprağı
1 tane karanfil
bir fiske tarçın
1 tatlı kasığı bal
1 orta boy elma
tuz,karabiber

kirmizi lahanayi ince ince kiyin, sogani soyun dograyin..Yagi kizdirin sogani hafif kavurduktan sonra ince kiyilmis lahanayi icine ilave edin birlikte kavurun.Baharatlari ,sirke,bal, kabugu soyulup kücük dogranmis elmayi koyup üzerine az miktarda su ya da tuzotlu su koyup kisik ateste 45 dakika pisirin..Ara sira lahanayi karistirin bakin dibi tutup yanmasin suyu azaldikca su ilave edin istenildigi miktarda karabiber ve tuz koyun.Ne kadar yumusaklikta istiyorsaniz o kadar pisirin.
(yerken defne yapragini ve karanfili disari cikarin)

3 yorum:

  1. Que bien te a quedado este plato de lombarda,un colorido estupendo,y el sabor tiene que estar muy bueno.

    Saludos
    antuan

    YanıtlaSil
  2. Birebir denedim..Değişik bizim dolma içini andıran bi lezzet, bi aroma oldu sanırım tarçın yüzünden ama patatesle falan servis edilince gayette ilginç bi alternatif bence..Teşekkürler;)

    YanıtlaSil