6 Şubat 2010

Yumurta Likörlü Pasta / Egg Liquier Cake



Dün yapmis oldugum tadi muhtesem bu pastanin tarifini sizlerle paylasmak istedim.Türkiye'de yumurta likörü varmi bilmiyorum.Eger yoksa kendinizde yapabilirsiniz.Yumurta likörünün tarifini asagida veriyorum
Malzemeler:
100 gram rendelenmis bitter cikolata
80 gram margarin (kati)
80 gram toz seker
2 paket vanilya sekeri
bir fiske tuz
5 yumurta
200 gram ince cekilmis findik yada badem
2 yemek kasigi rom (eger evinizde yoksa koymasanizda olur)
1 tatli kasigi kabartma tozu

Üzeri icin:
250 ml sivi krema
2 paket vanilya sekeri
1 paket krem santi

Yapilisi:
Cikolatayi ince rendeleyin bir kenarda bekletin.Margarin, seker ve vanilya sekerini cirpin.Yumurtalarin sarilarini beyazlarindan ayirin. Sarilarini margarin seker karisiminin icine ilave edip cirpmaya devam edin.Sonra rendelenmis cikolata, ince cekilmis findigi,rom'u ve kabartma tozunu koyup karistirin.Bir tarafta yumurta beyazlarini katilasana kadar cirptiktan sonra kasik yardimiyla yavasca hamurun icine karistirin.Yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina hamuru yaydiktan sonra önceden isitilmis 175 derece firinda 50 dakika pisirin.Keki firindan cikardiktan sonra kalibin kenar kismini cikarip sogumaya birakin..
Üzeri icin:
250 gram sivi kremayi 1 paket krem santi ve 2 paket vanilya sekeriyle katilasana kadar cirptiktan sonra sogumus olan kekin üzerine sürün .En üstede yumurta likörünü kasik yardimiyla dagitin.Buzdolabinda bir kac saat bekletip servis yapin.Pasta bir kac gün buzdolabinda muhafaza edilebilir..Afiyet olsun.

Yumurta likörü:
200 gram sivi krema
200 gram pudra sekeri
4 yumurta sarisi
350 ml rom ( votka ya da kanyak da olabilir)

Sivi kremayi kaynatin ve sogumaya birakin.Bir kenarda yumurta sarilarini pudra sekeriyle iyice cirpin.Sogumus olan krema ve rom' u icine ilave edip karistirin.Likörünüzü bir cam siseye doldurup agzini kapatin ve buzdolabina koyun. Buzdolabinda 3 hafta muhafaza edebilirsiniz.Bu ölcüden yaklasik 700 ml likör cikiyor.Not: (satin almis oldugunuz yumurtanin tazeligine dikkat edin)

1 yorum:

  1. Ellerien saglik arkadasim pastan bir harika afiyet seker olsun sevgiler.

    YanıtlaSil