Bu tarif 21 cm lik cember kalip icin ama ben 26 cmlik kalipta yaptim.. Pastam daha kalin olsun diyorsaniz 21 cm lik kalipta yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Keki için:
3 yumurta
50 gram toz şeker
60 gram un
20 gram kakao
100 gram eritilmiş bitter çikolata
iç kreması için:
150 ml süt
150 ml sıvı krema
50 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
30 gram toz şeker
25 gram dr.oetker çikolatalı puding tozu (sekersiz)
2 yumurta
100 gram eritilmiş bitter çikolata
1 fiske tuz
4 dilim konserve armut
Üzerinin sosu icin:
1 paket dr.oetker supangle (200 ml + 200 ml su karışımıyla pişirin)
Üstünü süslemek icin çikolata rendesiKekini hazirlamak icin yumurtalari toz sekerle iyice cirpin.Unla kakao karisimini ve de eritilmis cikolatayi ilave edip karistirin.Önceden isitilmis 180 derece firinda 20 dakika pisirin cikarin sogumaya birakin.
Konservedeki armut suyundan 5-6 kasik alip kekin üzerine serpistirin ,sonra ikiye yada dörde bölünmüs olan armutlari kekin üzerine yayin.
Ic kremasi icin süt , sivi krema, tuzu kasikla karistirin.Yarisini margarin ve sekerle pisirin.Öbür yarisini baska bir kapta cikolatali puding tozu ve yumurtalarla karistirin.Kaynayan sütlü kremanin icine pudingli karisimi bosaltip katilasana kadar pisirin ocaktan alin.Sonra eritmis oldugunuz cikolatayi icine ilave edin iyice hepsini karistirin armutlarin üzerine yayin..
Önceden isitilmis 180 derece firinda 40 dakika kadar pisirin firindan cikardiktan sonra sogumaya birakin..
Supangleyi pisirdikten sonra ilimasini bekleyin ardindan sosu keki kalibindan cikarmadan üzerine yayin...Buzdolabinda bir kac saat bekletip afiyetle yiyebilirsiniz
Ober lecker...Hab ein schönen Tag L.G.Cami
YanıtlaSilMuy sabrosa la torta de choco con pera !!!!!
YanıtlaSilLas trufas y la sopa de puerros se ven muy ricas !!!!!
Un beso , cuidate .
Nancy
Canım, yaş pasta harika görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Chocolate and pears! Delicious!XXX
YanıtlaSilnefis görünüyor, araya başka meyve mesela vişne koysak nasıl olur acaba?
YanıtlaSilI have done this cake, is delicious
YanıtlaSilÇok güzel görünuyor ilk fırsatta deniycem elinize sağlık..
YanıtlaSil