2 Ekim 2009

Limonlu Labne Pasta / Lemon Cheesecake

Malzemeler:
200 gram kedi dili
125 gram eritilmiş sıcak margarin
600 gram sıvı krema
1 paket dr.oetker in limon aromalı jeli (istediginiz herhangi bir meyve jeli'de olabilir)
200 gram labne peynir ( frischkäse)
80 gram şeker ( ne kadar tatli olmasini istiyorsaniz o kadarda koyabilirsiniz)
1 paket vanilya şekeri
150 gram su
100 gram kedi dili (üst süslemesi icin)

Yapilisi:
200 gram kedi dilini iyice ufalayin sicak eritilmis margarinle karistirin, cember kalibina hamuru iyice bastirarak yayin.Kremayi katilasincaya kadar cirpin, öbür yanda da 150 gram suyu kaynatin ocagin üzerinden alin ve limon jelini ilave edip eriyene kadar karistirin sogumaya birakin.Labne peynirine sekeri,vanilya sekerini ekleyip iyice karistirin ,sonrada icine yavasca kremayi , sogumus olan jeli ilave edip kasikla karistirin.Bu karisimi hamurun üzerine yayin ,100 gram kedi dilini ufalayip üzerine serpistirin ,üzerini hava almayacak bicimde örtüp bir gün buzdolabinda bekletip servis yapabilirsiniz..

1 yorum:

  1. Selam canım pastalarının hepside birbirinden güzeller vallahi.
    Şimdi bu pastandan denemek istiyorum bakalım nasıl olacak alman usulü yemeklerinde ilgimi çekti ellerine sağlık hoşöakal..

    YanıtlaSil