2 Ekim 2009

Elmalı poğaça


Hamuru icin malzemeler:( 1 tepsilik)
150 gram Yogurt
6 yemek kasigi Süt
6 yemek kasigi Siviyag
75 gram Toz seker
1 paket Vanilya sekeri
300 gram Un
1 paket Kabartma tozu
1 yumurta sarisi (üzerine sürmek icin)
Ic malzemesi icin:
4-5 Elma ve tarcin
tarcin
isterseniz icine cevizde ekleyebilirsiniz
Üstünün Glasürü icin:
100 gram Pudra sekeri
2 - 2,5 yemek kasigi Limon suyu

Yapilisi:
Hamuru icin verilen malzemeleri karisitirip elinizle iyice yogurun sonra da biraz dinlenmeye birakin. Bu arada elmalari soyun, rendeleyin biraz seker ve bol tarcin ekleyip pisirin sogumaya birakin.Poğacalari hangi büyüklükte istiyorsaniz o büyüklükte hamurdan parcalar alip ince bir sekilde oklavayla acin, sonra ic harcini koyup kapatin..Üzerlerine yumurta sarisini sürün. Önceden isitilmis 200 derece firinda 25-30 dakika pisirin.Poğacalar piserken siz üzeri icin glasürü hazirlayabilirsiniz.Pudra sekerini limon suyuyla iyice karistirin.Poğacalariniz firindan cikar cikmaz firca yardimiyla glasuru üzerine sürün ve sogumaya birakin.Üzerinin glasuru sertlestikten sonra servis yapabilirsiniz...Afiyet olsun
(Ben pohacalari orta boyda yaptim 11 tane cikti)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder