13 Ekim 2009

Hardal Soslu Yumurta / Eggs in Curry Sauce

Alman mutfagindan yapmasi cok basit ve de lezzetli bir yemegin tarifini vermek istiyorum.Mutfakta fazla vakit gecirmek istemediginiz bu gün ne yapsamki diye düsündügünüzde yapabileceginiz bir yemek.

Malzemeler;
Istenildigi miktarda haslanmis patates
Istenildigi miktarda kati pisirilmis yumurta
Üzerine serpmek icin yesil sogan
Sosu icin: (2 kisilik)
1 yemek kasigi un
Su ve biraz süt
Yarim yemek kasigi hardal
Tuzot

Yapilisi:
Unu yagda kavurun sosun katiligini nasil istiyorsaniz o miktarda su , süt ve tuzot ilave edip sosu bir kac dakika pisirin sonra hardali ilave edip cok az kaynatin. Haslanmis patates ve yumurtalari tabaga yerlestirdikten sonra sosu üzerine döküp servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Yaa ben sizi cook sevdim çok yasayin siz e mi xx devam edin ne olur unuttugum herseyi paylasin cok ozlemisim knack wurst buldum iyi bir sos tarifine ihtiyacim var ki cury wurst yapayim :D Avustralya dan sevgilerimizle

    YanıtlaSil


  2. Merhaba Nurten hanim, Currywurst icin en lezzetli sos eger orada bulabilirseniz Volkswagen Gewürzketchup. Currywurst u orta kalinlikta dograyip az siviyag da biraz kavurduktan sonra bu sosu icine karistirip iyice isitiyorsunuz. Tabaga servis yaptiktan sonra üzerlerine Curry baharati serpin

    YanıtlaSil