13 Ekim 2009

Labne Vişneli Pasta / Sour Cherry Cheesecake



Keki icin:
75 gram margarin
75 gram toz seker
150 gram un
2 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri

bu malzemeleri cirpip 26 cm lik cember kek kalibina yayin ,önceden isitilmis 200 derece firinda 15-17 dak.pisirin sonra sogumaya birakin.(Keki cemberinden cikarmayin)
Üstü icin:
400 gram labne peyniri ( frischkäse)
400 gram sivi krema
1 paket vanilya sekeri
50 gram toz seker
Istenilen miktarda suyu süzülmüs konserve visne
1 paket dr. Oetker' in visne aromali jel tozu
250 ml (gram) su
Visne aromali toz jeli 250 ml (gram) suyla ya da visne suyuyla jel eriyene kadar isitin sonra sogumaya birakin.Öbür tarafta labne peyniriyle sekeri ve vanilya sekerini karistirin, bir baska kapta sivi kremayi katilasana kadar cirpin.Kremayi , sogumus olan jeli ve de visneleri labne peynirin icine ilave edip yavasca karistirin sonra bu karisimi sogumus olan kekin üzerine yayin.Bir kac saat buzdolabinda beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..visnesizde yapabilirsiniz harika oluyor.

1 yorum:

  1. sevgiler arkadasım,tatlarıda eminim güzeldir görüntüleri süperrr,acelem var şimdi bakamıyorum fazla sıcak çorban varsa kapta gel,etkinlik var şu aresimde kutsalceyiz.blogcu.com

    izleyicilerin arasındada alıyorum yerimi sevgilerrrrrrrr

    YanıtlaSil