13 Ekim 2009

Muzlu labne pasta



 
Hamuru icin:
150 gram kedi dili
125 gram margarin

Üstü icin:
1 paket Dr.Oetker in muzlu jel tozu ( ben waldmeister tadinda yaptim)
1 paket krem santi tozu
600 gram labne peynir ( frischkäse)
300 gram kati süzme yogurt
4 yemek kasigi limon suyu
1 paket dr.oetker'in tart jölesi tozu
75 gram toz seker
3-4 muz

Yapilisi:
Muz aromali jeli 250 ml (gram) soguk suyla karistirip jel eriyene kadar ocakta isitin ama kaynatmayin, sonra sogumaya birakin.
Kedi dillerini iyice ufalayip eritilmis margarinle karistirin,yaglamis oldugunuz 26 cm. cember kek kalibina iyice bastirarak yayin üzerine krem santi tozunu serpin (hamurun islak olmasini önlemek icin).
Bir tarafta labne peynirini ,yogurdu ve 4 kasik limon suyunu karistirin.Öbür tarafta tart jölesini 150 ml soguk suyla karistirip pisirin ve sonrasi labne peynir ,yogurt karisiminin icine ekleyin karistirin.
Muzlari yuvarlak olarak dograyin, kararmamasi icin 1 kasik limon suyuyla ovalayin ve yarisini önceden hazirlamis oldugunuz hamurun üzerine dizin , yogurtlu karisimi üzerine yayin, muzun geri kalan yarisini en üste dizin ve en son olarakta sogumus olan muzlu jeli en üste döküp buzdolabina koyun.Bir kac saat sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder