Keki icin:
100 gram margarin
80 gram toz seker
1 yumurta
1 paket vanilya sekeri
250 gram un
1 tatli kasigi kabartma tozu
Bu malzemeleri mikserle karistiriktan sonra hamurunuzu yarim saat kadar üzeri kapali sekilde buzdolabinda bekletin.
Üstü icin:
750 gram rendelenmis elma
750 ml (gram) elma suyu
2 paket dr. Oetker'in vanilya pudingi (80 gram sekersiz)
110 gram toz seker (eger vanilya puding tozunun icinde seker varsa koymayin)
Almanya daki pudinglerin icinde seker olmuyor..
Kremasi icin:
200 gram sivi krema (katilasana kadar cirpin)
1 paket vanilya sekeri
Yapilisi:
2 paket vanilya pudingini 750 ml elma suyu ve (eger puding sekersizse) 110 gram toz sekerle pisirin.Rendelemis oldugunuz elmalari icine kasikla karistirin, ilimasini bekleyin..
Hamuru dolaptan cikarip 26 cm lik cember kalibiniza yayin ,hamurun yanlarini cemberin yari yüksekligine kadar yukariya uzatin.Ilimis olan elmali pudingi hamurun üzerine yayin.Önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40 dakika pisirin.Sogumasini bekleyin sonra üzeri kapali sekilde 5-6 saat buzdolabinda beklettikten sonra cikarip üzerine katilasana kadar cirptiginiz kremayi sürüp tekrar buzdolabina koyun bir kac saat daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..
elmali pastanin cok nefis gorunuyor denemde yarar var ismini arkadas listeme aliyorum sevgilermi biraktim ..
YanıtlaSilSuper gorunuyor canım
YanıtlaSilTarıfı aldım
Sevgıler