13 Kasım 2015

Yağsız Tuzlu Poğaça



Malzemeler: ( 24 tane pogaca icin )
500 gram labne light
500 gram un
2 yumurta
1,5 paket kabartma tozu
2 kücük cay kasigi tuz
2 yumurta sarisi ( üzerine sürmek icin)

Icine:
beyaz penir
maydanoz

Tüm malzemeleri karistirin ve  hamurdan kücük parcalar alip elinizde orta boyda toplar yuvarlayin. Elinizde hamuru bastirarak biraz acin ve icine peynirle maydanozu koyup kapatin ve tekrar yuvarlayin..

Yaglanmis tepsiye toplari dizin ve üzerlerine yumurta sarisi sürün.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 15 dakika pisirin..

Pogacalar yumusacik oluyor..Bir iki gün sonra pogacalar sertlesirse isitin yine yumusacik olacaktir..
 

1 yorum:

  1. Hayırlı cumalar, poğaçalarınızı çok beğendim. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. tam diyete uygun. Ellerinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil