Unsuz ve de firinda pismeyen kestaneli enfes bir pastanin tarifini paylasmak istiyorum..Mutlaka yapmayi deneyin derim.
Malzemeler:
250 gram sekersiz haslanmis kestane
65 gram bitter cikolata ( eritilecek)
25 gram pudra sekeri
1 paket vanilya
25 gram iri kiyilmis ceviz
1 yemek kasigi limon rendesi
45 gram yumusak tereyag
1 cay kasigi rom
Üzeri icin:
cikolatali glasür
kakao
Haslanmis kestaneleri un haline gelene kadar robottan gecirin. Pudra sekeriyle tereyagini bir kapta iyice ezerek krem haline gelene kadar karistirin ve diger malzemelerle birlikte kestane püresinin icine ilave edin.Tüm malzemeleri birbirine iyice yedirene kadar kasik yardimiyla karistirin. Dört köse 24cmx 10cm ebadindaki ekmek kalibinin icini yaglayin , üzerine yagli kagit serip kestane harcini yayin. Cikolata glasürünün 1/3 ini eritip üzerine sürün sonra arzu ederseniz kakao serpin. Aluminyum folyoyla her yerini iyice kapatip servis yapmadan soguk bir ortamda 1 gün bekletin. Ilk gün buzdolabina koymayin. Ertesi gün eger pastadan artarsa buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.
( yaklasik 8-9 dilim cikiyor )
eline sağlık
YanıtlaSilow mukkemel gorunuyor yahuuuuuuu
YanıtlaSilellerinize saglik ve afiyet olsun
bende size seve seve beklerim , sevgiler efendim
www.fraise-framboise.blogspot.com
Canim ellerine saglik degisik cok güzel görünüyor kestanenin lezleti zaten heryere yakisir düsünüyorum .Hayirli huzur dolu aksamlar.
YanıtlaSilellerine sağlık ablam benim ..
YanıtlaSilΚαλησπέρα Cali!!!!!!!!! Χάρηκα πολύ που άφησες σχόλιο στο blog μας (una cucina) κι ανακάλυψα το δικό σου!!!!
YanıtlaSilΕίναι πανέμορφο και οι συνταγές σου υπέροχες!!!!!!!
Να είσαι καλά
Καλό βράδυ
Bir tanecik ablam benim, süper görünüyor, yakın zamanda bende deneyeceğim. Eminim harika bir tadı var :))
YanıtlaSil