Malzemeler:
25 adet truf icin.
200 gram haslanmis kabugu soyulmus kestane
100 ml süt
100 ml sivi krema
30 gram pudra sekeri
9- 10 tane yumusak islak kurutulmus siyah erik
biraz tarcin
üzeri icin:
200 gram bitter cikolata
25 ml aycicek sivi yag
( her ikisi beraber eritilecek)
Haslanmis kestaneleri ufak ufak dograyin. Bir tencerenin icinde sivi krema , süt ve sekeri koyup isitin. Kestaneleri icinde catalla biraz ezerek katilasana kadar pisirin. Ardindan blender' la püre haline getirin..Istediginiz miktarda tarcin koyun. Kuru siyah erikleri kücük kücük dograyip kasikla pürenin icine karistirin. Kestane püresini bir tabaga koyup iyice katilasana kadar buzdolabinda bekletin. Dolaptan cikardiginiz karisimdan stediginiz büyüklükte toplar yuvarlayin.Toplari eritilmis cikolatanin icinde döndürün ve yagli kagidin üzerinde sertlesmelerini bekleyin..
Cikolatali kestaneler eger hemen tüketilmeyecekse buzdolabinda saklamanizi tavsiye ederim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder