24 Temmuz 2014

Bulgur ve Kuru Meyveli Puding / Bulgur Pudding With Dried Fruits




Malzemeler: 3-4 kaselik

140 gram pilavlik bulgur
560 ml su

85 gram tozseker
1 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi nisasta
460 ml süt ( pudingin katiligina göre miktarini artirabilirsiniz )

4 kuru kayisi
1 kuru incir
1 yemek kasigi kuru üzüm
tarcin

Suyu kaynatip bulguru icinde suyu cekene kadar haslayin. Bir kasede nisastayi sütten bir miktar alarak ezin. Bulgur haslandiktan sonra icine  süt, tozseker ve vanilya sekerini koyun ve kasikla karistirarak kaynatin. Ardindan  nisastali sütüde icine ilave edin. Puding katilasmaya yakin  ufak dogranmis kuru meyveleri icine ekleyin. Bir iki dakika hepsini birlikte pisirdikten sonra ocaktan alip kaselere bosaltin. Üzerlerine tarcin serpin Isterseniz sicak , isterseniz sogutup yiyebilirsiniz.
Seker miktari size az gelirse  miktarini artirabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder