Malzemeler: 3-4 kaselik
140 gram pilavlik bulgur
560 ml su
85 gram tozseker
1 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi nisasta
460 ml süt ( pudingin katiligina göre miktarini artirabilirsiniz )
4 kuru kayisi
1 kuru incir
1 yemek kasigi kuru üzüm
tarcin
Suyu kaynatip bulguru icinde suyu cekene kadar haslayin. Bir kasede nisastayi sütten bir miktar alarak ezin. Bulgur haslandiktan sonra icine süt, tozseker ve vanilya sekerini koyun ve kasikla karistirarak kaynatin. Ardindan nisastali sütüde icine ilave edin. Puding katilasmaya yakin ufak dogranmis kuru meyveleri icine ekleyin. Bir iki dakika hepsini birlikte pisirdikten sonra ocaktan alip kaselere bosaltin. Üzerlerine tarcin serpin Isterseniz sicak , isterseniz sogutup yiyebilirsiniz.
Seker miktari size az gelirse miktarini artirabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder