Malzemeler:
Hamuru icin:
150 gram un
75 gram tereyag ya da margarin
75 gram toz seker
1 yumurta
1 tatli kasigi kabartma tozu
Hamuru icin gerekli malzemeleri cirpicinizla iyice cirpin. 26 cmlik cember kek kalibinizi yaglayip hamuru yanlarini 1 cm yükselterek yayin.
Üzeri icin:
500 ml süt)
2 paket vanilya puding tozu
600 gram labne light
120 gram toz seker
2 kücük kutu konserve mandalina ( alternatif kayisi da olabilir )
Bir kasenin icine biraz sütten alip iki paket vanilya puding tozunu ve sekeri icinde iyice ezin. Geri kalan sütü kaynatip pudingi icine ilave edin , katilasana kadar pisirin. Puding biraz soguduktan sonra labneyi ve mandalinalari ( ya da kayisilari) kasik yardimiyla yavasca sosun icine karistirin ardindan hamurun üzerine yayin.
Önceden isitilmis firinda 180 derece firinda 45-50 dakika kadar pisirin.
Buzdolabinda bir gün bekletip yerseniz tadi cok daha güzel oluyor..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder