20 Mart 2012

Nohut Yemeği / Chickpea Stew



300 gram haslanmamis  nohut ( yaklasik 1,5 su bardagi)
1 tane büyük kuru soğan
1 tane orta boy domates
1 tane yeşil carliston biber
2 çorba kaşığı biber salçası
2 büyük diş sarımsak
4- 5 yemek kasigi sıvıyağ
biraz tereyag
tuz , karabiber

Nohutlari bir gece önceden bol kaynar suda icinde birer cay kasigi tuz ve seker koyarak bekletin. Ertesi gün sivi yagda ufak dogranmis kuru sogan ve carliston biberi kavurun. Ardindan rendelenmis domatesi  icinde biraz cevirdikten sonra sarimsak ve biber salcasini da koyun. Nohutlari  icine ilave edin.Bir iki dakika da böyle hepsini kavurduktan sonra nohutlarin üstünü kapatacak miktarda kaynar su koyun. Tuz, karabiber ve biraz tereyag ilave edip düdüklüde kisik ateste 30 dakika kadar pisirin..

2 yorum:

  1. Mımm bayılırım,ama ben kemikli etle pişiririm,bol kıska soğanlı...Yalnız senede 3 kez çünkü çok gaz yapıyor..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Esta legumbre la comería todos los días lindo color buena receta,abrazos.

    YanıtlaSil