15 Ağustos 2013

Kayısı Reçeli / Apricot Jam


Malzemeler: (1 orta boy kavanozluk)
 
400 gram kayisi
90 gram toz seker
yarim paket vanilyali seker
1 tatli kasigi limon suyu
 
Kayisílari iri iri dograyin ve derin bir kabin icinde mikserle  taneler kalacak sekilde püre haline getirin. Kayisi püresini bir tencereye alin , toz seker ve vanilya sekerini icine koyup orta ateste 10 dakika kadar pisirin. Inmeye yakin limon suyunu ilave edin. Kaynar kaynar cam kavanoza receli dökün ve kapagini kapattiktan sonra kavanozu bas asagi ters cevirin.. 10 dakika kadar böyle beklettikten sonra geri cevirebilirsiniz..
Ben seker miktarini az koydum. Fazla sekere karsiyim , gereklide bulmuyorum..

2 yorum:

  1. Ne kadar şahane bir renk!..
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık..Rengi bir harika,çok haklısınız meyva zaten şeker.Fazlasına gerek yok!!

    YanıtlaSil