14 Ağustos 2013

Firinda Kiymali Sari kabak Dolmasi / Ground Beef stuffed Yellow Zucchini in Oven



Malzemeler:
 Istenilen miktarda kabak

kiyma
kuru sogan, sarimsak 
domates rendesi
biraz salca,
tuz, karabiber
( bu malzelerin miktarlarini kabak sayisina göre ayarlayin )

Üzeri icin:
salcali su
biraz yag
tuz, karabiber

Kabaklarin icleri icin sogan ve sarimsaklari ince dograyin ve geri kalan malzemelerle karistirin. Kabaklari tüm olarak ortadan ikiye kesin iclerini kasik yardimiyla cikarin. Kiymali ici kabaklarin icine yerlestirin. Hazirlamis oldugunuz salca sosunu üzerine gezdrin. Önceden isitilmis 200 derece firinda 40 dakika kadar pisirin. Eger kabaklar tam pismemisse genis derin bir tavaya alin ve ocakta biraz daha pisirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder