Malzemeler: 2 kisilik
120 gram ince bulgur
yarim cay kasigi kimyon
yarim cay kasigi pul biber
yarim yemek kasigi biber salcasi
1 yumurta aki
10 gram un
tuz
Bulguru 130 gram kaynamis suyla islatip iyice suyunun cekmesini bekleyin. Geri kalan malzemeleri bulgurun icine karistirip yogurduktan sonra ceviz büyüklügünde parcalar alip yuvarlayin ve ortalarini hafifce bastirin. Tencereye bol miktarda su koyup kaynattiktan sonra bulgur köftelerini icine atip 3-4 dakika kadar haslayin. Haslanmis köftelerin suyunu süzün.
Sosu icin:
2 yemek kasigi zeytinyag
2 dis sarimsak ( rendelenmis)
1 yemek kasigi biber salcasi
1 büyük domates rendesi
tuz
Sos icin olan malzemeleri tavada pisirin. Haslanmis köfteleri icine ilave edip bir iki dakika icinde cevirin. Sicak sicak servis yapin.
Istenirse üzerine yogurt dökülebilir , maydanoz serpilebilir. Köftelerden fazla yapip hasladiktan sonra bir kismini dondurucuda saklayabilisiniz. Istediginiz zaman cikarir sadece sosunu yaparsiniz ve köfteleri icinde biraz cevirirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder