7 Ağustos 2013

Domates ve Sarimsak Soslu Bulgur Köftesi / Tiny Bulgur Balls with Tomato and Garlic Sauce

  
Malzemeler: 2 kisilik
120 gram ince bulgur
yarim cay kasigi kimyon
yarim cay kasigi pul biber
yarim yemek kasigi biber salcasi
1 yumurta aki
10 gram un
tuz
 
Bulguru 130 gram kaynamis suyla islatip iyice suyunun cekmesini bekleyin. Geri kalan malzemeleri bulgurun icine karistirip yogurduktan sonra ceviz büyüklügünde parcalar alip yuvarlayin ve ortalarini hafifce bastirin. Tencereye bol miktarda  su koyup kaynattiktan sonra  bulgur köftelerini icine atip 3-4 dakika kadar haslayin. Haslanmis köftelerin suyunu süzün.
 
Sosu icin:
2 yemek kasigi zeytinyag
2 dis sarimsak ( rendelenmis)
1 yemek kasigi biber salcasi
1 büyük domates rendesi
tuz
 
Sos icin olan malzemeleri tavada pisirin. Haslanmis köfteleri icine ilave edip bir iki dakika icinde cevirin. Sicak sicak servis yapin.
 
Istenirse üzerine yogurt dökülebilir , maydanoz serpilebilir. Köftelerden fazla yapip hasladiktan sonra bir kismini  dondurucuda saklayabilisiniz. Istediginiz zaman cikarir sadece  sosunu yaparsiniz ve köfteleri icinde biraz cevirirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder