13 Kasım 2015

Çikolatalı Kestane Pastası / Chocolate and Chestnut Pie


Unsuz ve de firinda pismeyen kestaneli enfes bir pastanin tarifini paylasmak istiyorum..Mutlaka yapmayi deneyin derim.

Malzemeler:
250 gram sekersiz haslanmis kestane
65 gram bitter cikolata ( eritilecek)
25 gram pudra sekeri
1 paket vanilya
25 gram iri kiyilmis ceviz
1 yemek kasigi limon rendesi
45 gram yumusak tereyag
1 cay kasigi rom

Üzeri icin:
cikolatali glasür
kakao

Haslanmis kestaneleri un haline gelene kadar robottan gecirin. Pudra sekeriyle  tereyagini bir kapta iyice ezerek krem haline gelene kadar karistirin ve diger malzemelerle birlikte kestane püresinin icine ilave edin.Tüm malzemeleri birbirine iyice yedirene kadar kasik yardimiyla karistirin. Dört köse 24cmx 10cm ebadindaki ekmek kalibinin icini yaglayin , üzerine yagli kagit serip kestane harcini  yayin. Cikolata glasürünün 1/3 ini eritip  üzerine sürün sonra arzu ederseniz kakao serpin. Aluminyum folyoyla her yerini iyice kapatip servis yapmadan soguk bir ortamda 1 gün bekletin. Ilk gün buzdolabina koymayin. Ertesi gün eger pastadan artarsa buzdolabinda muhafaza edebilirsiniz.
( yaklasik 8-9 dilim cikiyor )

6 yorum:

  1. ow mukkemel gorunuyor yahuuuuuuu
    ellerinize saglik ve afiyet olsun
    bende size seve seve beklerim , sevgiler efendim
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Canim ellerine saglik degisik cok güzel görünüyor kestanenin lezleti zaten heryere yakisir düsünüyorum .Hayirli huzur dolu aksamlar.

    YanıtlaSil
  3. YERMİSİNYEMEZMİSİN14 Kasım 2012 17:59

    ellerine sağlık ablam benim ..

    YanıtlaSil
  4. Καλησπέρα Cali!!!!!!!!! Χάρηκα πολύ που άφησες σχόλιο στο blog μας (una cucina) κι ανακάλυψα το δικό σου!!!!
    Είναι πανέμορφο και οι συνταγές σου υπέροχες!!!!!!!
    Να είσαι καλά
    Καλό βράδυ

    YanıtlaSil
  5. Bir tanecik ablam benim, süper görünüyor, yakın zamanda bende deneyeceğim. Eminim harika bir tadı var :))

    YanıtlaSil