6 Mayıs 2016

Üzeri Çıtır Cevizli Elmalı Pasta / Apple Cake With Crunchy Walnut Topping




Malzemeler:
Hamuru için:
75 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri icin:
3 elma
100 gram kücük dogranmis ceviz
125 ml sıvı krema
70 gram toz şeker
1 yumurta

Findik ezmesi (kremasi) eger istenirse
Hamuru icin verilmis olan malzemeleri cirpin ,yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yayin, üzerine kücük dogranmis elmalari dagitin.Dogranmis cevizleri elmalarin üzerine serpistirin.
Sivi krema, toz seker ve yumurtayi bir kapta karistirip hamurun en üzerine yayin.
Önceden isitilmis 175 derece firinda 50 dakika pisirin.Pasta soguduktan sonra ben findik ezmesini biraz isitip üzerine gezdirdim...Siz isterseniz findik ezmesizde yapabilirsiniz...

12 yorum:

  1. che meraviglia! buonissima!

    YanıtlaSil
  2. harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tek kelimeyle mükemmel.ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  4. Uzun süredir, okuduğum en güzel tarif.Harikasınız ,ellerinize sağlık... Görsellite süper

    YanıtlaSil
  5. Uzun süredir, okuduğum en güzel tarif.Harikasınız ,ellerinize sağlık... Görsellite süper

    YanıtlaSil
  6. Hi Cali! Are you OK with English? Thank you so much for becoming a follower of my blog! I have just been looking at your recipes and I think they are just my kind of recipes - great photos as well! I look forward to following your blog!

    YanıtlaSil
  7. Canim günadinlar ellerine emeklerine saglik cok nefis görünüyor afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Cokkk güzel bir tarif... Ellerinize saglik... Bunu mutlaka deneyecegim.... Sevgilerimle, güzel bir pazar günü diliyorum...

    YanıtlaSil
  9. Hi Cali,

    auch hier muss fühle ich mich genötigt ein Haufen Komplimente zu verteilen.
    Atemberaubend schöne Tarte..Kompliment

    Gruß Jacob

    YanıtlaSil
  10. Belki 10 defa yaptığım bir tarif, her seferinde müthiş oluyor, ben hep esmer şeker ve tam buğday unuyla yaptım, ilk seferden sonra üzerine fındık ezmesi koymadım, şimdi fırına attığımın kremasını 200 ml koydum (Türkiye'de krema 200'lük paketler halinde satılıyor) yine eminim harika olacak, teşekkür ederim!

    YanıtlaSil