24 Kasım 2015

Armutlu Puding / Pear Pudding


 
Tarifi bana ait armutlu pudingin tarifi..
 
Malzemeler: 2 kisilik
4 tane cok yumusak olgun armut
14 yemek kasigi sivi krema
1 yemek kasigi  nisasta
1 yemek kasigi toz seker
1 paket vanilya sekeri
biraz tarcin
 
Armutlarin kabugunu soyup cekirdeklerini cikardiktan sonra dilimleyip tencereye koyun. Toz seker, vanilyali seker ve biraz da tarcin ilave edip  5- 6 dakika pisirdikten sonra tencerenizi ocaktan alin.. Sonra  püre haline kalana kadar  el blender indan gecirin.
Bir kasede sivi kremadan bir kac kasik alarak  nisastayi icinde ezin..Geri kalan sivi kremayi armut püresine ekleyin ve tencerenizi tekrar ocaginizin üzerine getirin .Armut püresini kremayla karistirarak pisirirken nisastasini da ekleyin ve katilasana kadar pisirin.
Üzerine isterseniz tarcin serpebilirsiniz... 
Tadi tek kelimeyle muhtesem...
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder