Tarifi bana ait armutlu pudingin tarifi..
Malzemeler: 2 kisilik
4 tane cok yumusak olgun armut
14 yemek kasigi sivi krema
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi toz seker
1 paket vanilya sekeri
biraz tarcin
Armutlarin kabugunu soyup cekirdeklerini cikardiktan sonra dilimleyip tencereye koyun. Toz seker, vanilyali seker ve biraz da tarcin ilave edip 5- 6 dakika pisirdikten sonra tencerenizi ocaktan alin.. Sonra püre haline kalana kadar el blender indan gecirin.
Bir kasede sivi kremadan bir kac kasik alarak nisastayi icinde ezin..Geri kalan sivi kremayi armut püresine ekleyin ve tencerenizi tekrar ocaginizin üzerine getirin .Armut püresini kremayla karistirarak pisirirken nisastasini da ekleyin ve katilasana kadar pisirin.
Üzerine isterseniz tarcin serpebilirsiniz...
Tadi tek kelimeyle muhtesem...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder