Sizlere harika bir haşhaşlı pasta tarifi vermek istiyorum..Bu sabah yaptim ve ögleden sonra cayin yaninda yemeye doyamadik..Mutlaka yapin derim cok lezzetli gercekten..
Hamuru için:
190 gram toz şeker
190 gram tereyag
bir fiske tuz
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta
375 gram un
1 paket kabartma tozu
Bu malzemeleri karistirip yogurduktan sonra hamurun dörtte birini kenara ayirin , geri kalani yaglanmis 26 cm lik cember kalibiniza kenarlarini 3 cm kadar yükselterek yayin..Bir kenara ayirdiginiz hamuru en üstünü kapatmak icin kullanacaksiniz.
iç harcı için:
750 ml süt
2 paket dr.oetker sekersiz vanilyalı puding (80 gram)
140 gram şeker
140 gram şeker
200 gram haşhaş
Vanilyali puding tozunu, sekeri ve hashasi soguk sütün icine karistirin ve sürekli karistirarak pisirin ,ocaktan alin 5 dakika bir kenarda beklettikten sonra cemberdeki hamurun üzerine karisimi yayin, üzerini bir kenara ayirdiginiz hamurla kapatin (isterseniz hamurdan parca parca alip dagitabilirsiniz)
Önceden isitilmis 180 derece firinda 40 dak. pisirin.Firindan cikarip servis yapmadan önce iyice sogumaya birakin..
bunu denemek istiyorum yarına misafirim gelecek nasıl olduğunu yazarım sana teşekkürler...
YanıtlaSilÇa semble vraiment délicieux!
YanıtlaSilIt's seems to be realy good!
Merci pour cette belle recette
Chantal (Montréal)
bayıldım tariflerine....
YanıtlaSilen kısa zamanda deniyeceğim
Adoro i dolci con i semi di papavero !
YanıtlaSilUna bontà!
ciao!
Ho preparato questo dolce ..buonissimo ..grazie!
YanıtlaSilGuarda qui.
ciao...have a nice weekend!
Merhabalar..
YanıtlaSilTarinize bayıldım,maşallah!
Harika görünüyor..
Türkiye'den getirmiş olduğum haşhaşları değerlendirmek için süper bir fırsat..
En kısa zamanda hatta ,hemen ,akşam denemek istiyorum :)
Ellerinize sağlık..
Libya dan sevgiler..
Ok..
YanıtlaSilBuradaki pudingler de şekersiz..
Foster Clarks'ın ürünleri..
Yanlız genelde çikolatalı veya muzlu pudding bulunuyor,evde de onlar var ,vanilyalıya nadiren rastlıyorum,birazdan çıkıp bakacağım umarım bulurum:)
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Görüşmek üzere..
muhteşem bir pasta kesinlikle deneyin derim.ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilharikaaaaaaa. soğuduktan sonra buzdolabında mı saklıyalım.
YanıtlaSil