18 Eylül 2011

Ev yapimi Kekikli İtalyan Ciabatta Ekmeği / Homemade Ciabatta Bread With Oregano



Malzemeler:
500 gram un
1 paket kuru maya
400 ml ilik su
30 ml zeytinyagi
1 tatli kasigi toz seker
2 tatli kasigi tuz
istenilen miktarda kekik
Üzerine serpmek icin biraz un

Malzemeleri mutfak robotunuzun hamur karistiricisiyla iyice karistirin.  Hamuru üzeri kapali 1 saat kadar mayalandirdiktan sonra yaglanmis tepsiye yayin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda 40-45 dakika pisirin..Ekmek iyice soguduktan bir kac saat sonra yenilebilir..

6 yorum:

  1. miss gibi olmussssssssssss
    elien saglik arkadas
    Sefa

    YanıtlaSil
  2. Hi Cali,

    dein Ciabatta ist weltklasse geworden.Sieht fantastich aus...
    Gruß Jacob

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor mis gibi olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Hola Cali aunque te sigo , no tengo mucho tiempo para comentar , he estado mirando recetas antiguas y se ven deliciosas !!!

    Esta chapata se ve exquisita !!! y con esas aceitunas y pikles mas .

    Un beso , cuidate y buena semana .
    Nancy

    YanıtlaSil