5 Kasım 2011

Ev yapımı beyaz ekmek / Homemade White Bread



Malzemeler:
300 ml su
100 ml süt
1 paket kuru maya
1 yemek kasigi zeytinyag
1,5 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un

Ilik su ve sütü bir kaba koyup kuru mayayi icine  ilave edin.Mayanin erimesini bekledikten sonra zeytinyagi, tuz ve elinize yapismayacak kadar unu ilave edin..2 saat kadar üzeri kapali sicak bir yerde mayalandirdiktan sonra ici yaglanmis dört köse 28 cm x 11 cm lik kek kalibina hamuru yayin.1 saatte kalibin icinde mayalandirdiktan sonra hamurun üzerine su sürün ve bir bicakla hamuru ortasindan ve yanlarindan bicakla derin kesin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda 50 dakika pisirin..

1 yorum:

  1. wowwwwwwww è meraviglioso!chissà che buono!!!baci!

    YanıtlaSil