Malzemeler:
200 gram hazır dondurulmuş milföy hamuru
Badem ezmesi iç harcı için:
120 gram badem ezmesi
1 yumurta akı
2-3 tatlı kaşığı Amaretto likör
2-3 tatlı kaşığı tarçın
Bu malzemeleri krem haline gelene kadar yemek kaşığıyla iyice karıştırın.
Haşhaşlı harç için:
Vanilya pudingi istediginiz miktarda haşhaşla pisirip sogumaya birakin.
Ben burada hazır satılan haşhaş pasta harcını (Mohn Back) kullandım.
Üzeri için:
Pudra şekeri
Dondurulmus milföy hamurunu kücük kareler halinde kesin.Önceden isitilmis 200 derece firinda 15 dakika pisirin.Soguduktan sonra bicak yardimiyla ortadan kesin.Harcinizi pasta siringasina doldurup hamurlarin ortalarina sıkın ve hamurun öbür yarisiyla üzerini kapatin.En son olarak üzerlerine pudra sekeri serpistirin..
Canim,
YanıtlaSilöncelikle gecikmeli olarak yeni yilini kutlarim.
Bu milföy güzellerini ben "bulutlara" benzettim, görünce ilk aklima gelen bu oldu gercekten. Bir bulut kadar güzel ve hafif görünüyorlar, ellerine saglik diyorum.
Sevgiler
Canim eline ememegine saglik nefis ve pirati tarifini ilk firsatta deneyecegim sevgiler öptüm.
YanıtlaSilOberlecker..aber die Kalorien... Schönes Wochenende! L.G.Cami
YanıtlaSilhi
YanıtlaSiltanks for your visit in my blog. your blog is very cute. congrats
regards,
smsn.artes
WOW!!!! You have an awesome space with adorable creations.. I loved your hobby space too.... It is an honour that a lady with such great talent has joined my blog.... THANK YOU!!!! for joining my blog..... I loved all your preparations.... They are so yummy & tempting...The presentation & the photography is outstanding.... Gr8 Going!!!! Hope to c u around more often.....
YanıtlaSilAsh....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
ama bu çok cici.eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSil