16 Kasım 2009

Seker ve Tarçınlı Ceviz / Badem Kavurma


Noel panayir'inda ya da kermeslerdeki badem kavurmasinin kokusu beni inanilmaz ceker..Bir külah almak icin mutlaka noel panayirina ugrarim..Fiyatida öyle ucuz degildir.Artik noeli beklememe gerek kalmadi.Yemek sitelerinin birinde yapilisinin tarifini buldum denemelik evde ceviz vardi cevizle yaptim..Bagimlilik yapar dikkat edin.Cerez kavurmanizi badem, ceviz ya da findikla yapabilirsiniz..

Malzemeler:
250 gram badem (ceviz ya da fındık)
125 ml su
250 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Genis bir teflon tavada suyla sekeri köpürene kadar kaynatin ardindan bademi ve tarcini ilave edip icinde sivi kalmayana kadar sürekli karistirin..Acik renkte hafif seker ufalanmis gibi bir görüntü olacak siz tekrar seker eriyene kadar bademleri karistirmaya devam edin bademlerin rengi koyulastiktan ve de parlak bir renk aldiktan sonra bademleri yagli kagidin üzerine yayin yarim saat sogumasini bekleyin.. (kavururken sekerin yanmamasina dikkat edin yoksa tadi aci olur).

3 yorum:

  1. Merhaba. Blogunuzu yeni keşfettim. Çok güzel ve değişik tarifleriniz var. Hepsi de müthiş görünüyor. Eskişehir'den sevgiler...

    Hülya

    YanıtlaSil
  2. canim badem kavurmayi bende cok severim .Bende senin blogunu deyerli arkadaslarimin yanina ekliyorum .Bundan sonra daha iyi takip ederim ziyaretin beni memnun etti sevgiler hersey gönlünce olsun.

    YanıtlaSil
  3. Canim ziyaretin beni memnun etti .Bende senin blogunu takip ettigim arkadaslarimin yanina ekliyorum sevgiler öptüm.

    YanıtlaSil