22 Kasım 2014

Üzeri File Bademli Mandalinalı Pasta




 
Malzemeler:
Hamuru için:
75 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri icin:
350 gram suyu süzülmüs konserve mandalina ( ya da kayisi ,ananas, şeftali, armut da olabilir)
100 gram pastalik hazır ince kıyılmış file badem
125 ml sıvı krema
70 gram toz şeker
1 yumurta
Hamuru icin verilmis olan malzemeleri cirpin yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yayin, üzerine meyveleri dizin sonra ince kiyilmis bademleri serpistirin.Sivi krema, toz seker ve yumurtayi karistirip hamurun en üstüne yayin.Önceden isitilmis 175 derece firinda 50 dakika pisirin.

5 yorum:

  1. Selamlar canim pastan yine harika ellerine saglik afiyet seker olsun ya ben hayranim senin pastalrina afiyet seker olsun sevgiler..( canim bana adresini yaz sana yapip gondereyim begendigin yastigi olurmu )kendine iyi ba canim .

    YanıtlaSil
  2. UNA TARTE ESTUPENDA. ME GUSTA MUCHO Y TAMBIEN TU BLOG.
    BESOS

    YanıtlaSil
  3. Muy buena pinta tiene este pie !!!!

    La patatas con salsa estan deliciosas!!!

    Un beso , cuidate .
    Nancy

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    uzun zamandir gelemedim sana arkadasim, bizler hastaliklardan dolayi bayagi bir zor günler gecirdik. Pastan muhtesem görünüyor, her türlü meyva ile süper olur bence, ellerine saglik diyorum. Bir alttaki Rotkohl tarifinde pek bir orijinal, ev yapimi tabii bambaska olur, ben cig haliyle salatada cok severim kirmizi lahanayi. Her sey icin ellerine saglik canimcim.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Mehaba, ich kann leider deine Rezepte nicht in Deutsc übersetzen...schade ! Ich suche seid 1000 Jahren eine originale BAKLAVA. Hab ein schönen TAg Cami

    YanıtlaSil