13 Ekim 2009

Üstü kırıntılı elmalı alman pastası



Almanya nin meshur elmali pastasinin tarifini sizlerle paylasmak istiyorum.Verecegim ölcüler bir tepsilik pasta icin.Eger cember kek kalibinda yapmak isterseniz ölcünün yarisini yapmaniz yeterli..

Malzemeler:
1,5 kilo elma
125 gram yogurt
2 yemek kasigi limon suyu
400 gram toz seker
675 gram un
2 paket vanilya sekeri
375 gram margarin
4 yumurta
1 paket kabartma tozu

Yapilisi:
Elmalari soyun cekirdek kismini kesin ve dilimleyin.2 yemek kasigi limon ve 75 gram sekerle kisik ateste 15 dakika pisirin sogumaya birakin.
Üstünün kirinti hamuru icin:
300 gram un,150 gram seker,1 paket vanilya sekeri ve 175 gram yumusak margarini el mikserinizin hamur yogurucu kismiyla kirinti haline gelene kadar yogurun ve bir kenarda bekletin.

Altinin hamuru icin:
200 gram margarin,175 gram seker ve 1 paket vanilya sekerini el mikserinizle iyice cirpin.Yumurtalari birer birer icine kirip cirpmaya devam edin, yogurdu ekleyin ,375 gram unu ve kabartma tozunu ilave edip cirptiktan sonra yaglanmis tepsiye hamuru yayin üzerine hazirlamis oldugunuz elmalari sonrada en üste kirinti hamurunu serpistirdikten sonra önceden isitilmis 180 derece firinda 40-50 dak. pisirin..
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Bunu İngiltere deyken denemiştim. Harika bir tarif. Fakat orada bunu servis ederken yanında muhteşem bir sos eşlik ediyordu. O sosun tarifini biliyor musunuz acaba?

    YanıtlaSil