13 Ekim 2009

Ispanak ve Somonlu Talaş Böreği / Salmon Spinach in Puff Pastery



Malzemeler:(Iki kisilik)
4 uzun dondurulmus milföy hamuru
225 gram ispanak
250 gram somon yada herhangi bir balik filetosu
1 kurusogan
2 sarimsak
biraz salca
dört kasik labne peyniri ( frischkäse)
karabiber,tuz

Yapilisi:
Ilk önce sogani kavurun, sarimsagi ,salcayi ve de ispanagi ekleyip pisirin sogumaya birakin.(ispanagin suyunu süzün)Baliklari tuz ve karabiberle tadlandirin bir kenarda bekletin.Iki uzunlamasina olan milföy hamurlarinin yan kenarlarini üst üste getirip parmaginizla bastirarak yapistirin ve oklavayla biraz incelecek sekilde acin.Diger iki milföy hamurunuda bu sekilde hazirlayin.Sonra orta kismina labne peynirinden sürün üzerine sogumus olan ispanaktan bir parca,onun üzerine somon baligini yerlestirelim,baligimizin üzerine labne peynirinden sürüp en üste tekrar ispanak yerlestirin.Yumurtanin sarisini beyazindan ayirin.Hamurun kenarlarina yumurta beyazi sürüp kapatin.Üzerine ise yumurtanin sarisinin sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 35-40 dakika pisirin
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder