13 Ekim 2009

Tavada kıyma rulosu


Malzemeler:(2-3 kisilik)

Eti icin:5oo gram kiyma
1 kurusogan
1 yumurta
1 tatli kasigi hardal (ici icin)
1 tatli kasigi hardal (yayilmis kiýmanin üzerine sürmek icin)
köfte baharati.karabiber
tuz

ic malzemesi:
300 gram mantar
1 kurusogan
karabiber
tuz
Garnitür:
Haslanmis patates

Yapilisi:
Eti icin verilen malzemeleri karistin ve kiymayi iki parcaya bölün ,strec folyenin üzerine yayin ve elinizle bastirarak inceltin.Bir tarafta tavada sogani ve mantarlari kavurun.Ic soguduktan sonra inceltilerek yayilmis iki parca kiymanizin üzerlerine hardal sürün, harcinizi yayin ve strec yardimiyla etlerin yan ve uc kisimlarini iyice döndürerek kapatin rulo yapin.Hafif kizdirilmis tavada rulolarin üzerlerini biraz örtecek sekilde kapak örterek her iki yanlarinida kizartin.Eger yanina ya da üzerine sos arzu ederseniz rulolari bir kenara alin ,etin kizartma yagina krema ve cesitli baharatlar birazda katilastirmak icin un ilave edebilirsiniz.(Ben eti ikiye bölüp iki rulo olarak yaptim.Siz isterseniz tek rulo olarak yapabilirsiniz.)
Kizarmis kiyma rulolarinin yanina haslanmis patateslerinizi ve üzerlerine sosunuzu dökerek servis yapabilirsiniz..Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder