13 Ekim 2009

Vişne , çikolata ve fındıklı pasta


Malzemeler:
125 gram margarin
100 gram un
100 gram ince cekilmis findik tozu (ceviz ya da bademde olabilir)
125 gram toz seker
3 yumurta
1 yemek kasigi süt
2 tatli kasigi kabartma tozu
yarim paket vanilya sekeri
200-250 gram frambuaz (ben dondurulmus aldim)

Yumurtalari ,toz seker ve vanilya sekerini köpürene kadar cirpin.Ardindan margarin,un, ince cekilmis findik ,kabartma tozu ve 1 yemek kasigi sütü ilave edip cirptiktan sonra üzerine pergament kagidi konulmus 26 cmlik cember kek kalibina hamuru yayin.Frambuaz dondurulmussa altina kagit pecete koyup suyunu iyice birakmasini bekleyin.Frambuazlari hamurun icine hafif bastirarak yayin..
Önceden isitilmis 180 derece firinda 45 dakika pisirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder