10 Mayıs 2009

Sebzeli Tavuk Göğsü Graten / Chicken-Vegetable Gratin


Arkadaslar bu tarifi evde ne varsa kendim bir araya getirip yaptim. Tadi gercekten nefis oldu, sizlerle paylasmak istiyorum..

Malzemeler: ( 3 kisilik)
300 gram tavuk gögsü
3 dal yesil sogan
1 büyük kuru sogan
1 kirmizi dolmalik biber
200 gram mantar
kasar rendesi
3 dis sarimsak
salca ya da domates püresi
hardal
biraz krema ya da süt
kekik
cesitli baharat karisimi ( evinizde hangi cesit baharat varsa hepsinden biraz katabilirsiniz)

Yapilisi:
Ilk önce tavuk gögsünü baharatlara bulayip kizartin, bir kenara ayirin.Öbür tarafta tavada kuru sogani , sarimsagi, kirmizi biberi, yesil sogani kavurduktan sonra mantarlari icine ilave edip kisa süre pisirin.Salca ya da domates püresini ekledikten sonra kekik ve baharatlarla tatlandirin, istediginiz ölcüde hardal ardindanda krema ekleyin.
Borcaminizin en alt kismina sebze karisiminizin bir kismini yayin üzerine kizarmis tavuk gögsünü dizin geri kalan sebze karisimini ,en son olarakta rendelenmis kasari serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üstü kizarana kadar pisirin..Yanina patates püresi yapip afiyetle yiyebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder