13 Ekim 2008

Ispanaklı Somon Graten /Salmon And Spinach Gratin


Malzemeler: (3-4 kisilik)
400 gram somon baligi
450 gram ispanak (ben dondurulmus aldim)
150 gram makarna
2-3 dis sarimsak
hardal
un
cesitli baharat karisimi
kasar rendesi:
krema
salca

Yapilisi:
Baliklari tavada kizartin bir tarafa alin.Kizartmanin yaginin icine istediginiz miktarda krema,baharatlarinizi, hardali, salcayi, dövülmüs sarimsaklari ekleyin ve un koyarak sosunuzu biraz katilastirin .Bir tarafta makarnanizi haslayin.Ispanaginizin icine sogan ve salca koyarak pisirin.
Borcaminizin en alt kismina makarnanizi yayin hazirladiginiz sosun bir kismini makarnanizin üzerine dökün sonra baliklari dizin ve üstüne ispanaginizi yayip en son kasar peynirinizi serpip önceden isitilmis firinda 200 derecede kizarana kadar pisirin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder