13 Ekim 2009

Kabaklı kek /Zucchini Cake

Malzemeler:
3 yumurta
300 gr. toz şeker
200 ml. sıvıyağ
300 gr. un
300 gr. kabak
200 gr.çekilmiş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpın sonra sıvı yağı yavaş yavaş içine ilave ederek çırpmaya devam edin.Un ,kabartma tozunu ve karbonatı ekleyin, daha sonra rendelenmiş kabağı , ardındanda çekilmiş fındığı ve tarçını hamurun içine ilave edin.Hamuru yağlanmış 26 cm lik çember kek kalıbında, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının orta katında 35-40 dak. pişirin.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder