3 Eylül 2016

Mandalina ve Vanilya Pudingli Tart / Mandarin Tart With Vanilla Puding






Hamuru icin:
75 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Pudingi icin:
1 paket  Dr. Oetker'in vanilyali paradies creme ( Creme Ole)

350 gram suyu süzülmüs konserve mandalina
1 paket sade pasta jölesi
Hamuru icin verilmis olan malzemeleri cirpip , yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yayin. Önceden isitilmis 200 derece firinda 20 dakika pisirin ve sogumaya birakin.

 Pudingi icin  pakette yazan süt miktarindan 50 gram az süt koyarak, el cirpicisiyla katilasana kadar cirpin ve sogumus tartin üzerine yayin.

Suyu süzülmüs mandalinalari pudingin üzerine dizin.1 paket pasta jölesini iki kasik toz sekerle ve paketinde yazan su miktariyla kaynatip bir dakika sogumasini bekledikten sonra mandalinalarin üzerine dökün. Tarti soguduktan  sonra kapali bir kabin icine koyup buzdolabina kaldirin. Tart yaklasik bir saat sonra servis edilebilir..

1 yorum: