13 Ekim 2009

Vanilya Kremali Cilekli Turta




Hamuru için:
100 gram margarin
80 gram toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya şekeri
250 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bu malzemeleri karistirip cirptiktan sonra strec folyoya sarip buzdolabinda yarim saat dinlendirin..26 cm lik cember kek kalibina yagli kagit yayin ve hamuru üzerine yayip hamurun kenarlarini biraz cemberin yukarisina dogru yükseltin.180 derece önceden isitilmis firinda 15 dakika pisirdikten sonra sogumaya birakin.
Üzeri için:
500 gram çilek
1 paket dr.oetker'in vanilya aromalı dolgu krema tozu
250 ml(gram) soğuk süt
1 paket dr.oetker'in tart jölesi
250ml gram su
2 yemek kasığı toz şeker

1 paket dolgu krema tozunu 25o ml soguk sütle katilasana kadar bir iki dakika cirpin ve sogumus olan hamurun üzerine yayin.Cilekleri ortadan kesin kremanin üzerine dizin.Tart jölesini 250 ml su ve iki yemek kasigi sekerle biraz kaynatin ve bir dakika sogumaya birakin sonra cileklerin üzerine dökün.Buzdolabinda bir iki saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz..

4 yorum:

  1. harika bir pasta olmus
    ellerinize saglik yaptiginiz tum pastalar harika

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  2. Çok iştah açıcı ve güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bayiliyorum nefis pastalarina ellerine saglik canim afiyet seker olsun tarifini gelip daha sonra alacagim kendine iyi bak sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. süper olmuş...ellerine sağlık..bunu kesin deneyeceğim..sevgilerimle...

    YanıtlaSil