6 Ağustos 2012

Mürdüm Erikli Ve File Bademli Pasta / Plum And Almond Cake


Hamuru için:
75 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri icin:
400 gram mürdüm erigi
1 paket vanilya sekeri
100 gram pastalik hazır ince kıyılmış file badem
125 ml sıvı krema
70 gram toz şeker
1 yumurta

Hamuru icin verilmis olan malzemeleri cirpin ,yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yayin.Mürdüm eriklerinin cekirdeklerini cikarip ikiye bölün ve hamurun üzerine yayin, sonra ince kiyilmis bademleri üzerine serpistirin.Sivi krema, toz seker ve yumurtayi karistirip bademlerin üzerine yayin.Önceden isitilmis 175 derece firinda 50 dakika pisirin.

4 yorum:

  1. kremayı bademlerin üzerine mi dökmemiz gerekiyor, resimde bademler en üstte olduğu için kafam karıştı =)

    YanıtlaSil
  2. Evet kremayı bademlerin üzerine döküyorsunuz..

    YanıtlaSil
  3. Çığ krema ve visneyle yapsam olurmu

    YanıtlaSil
  4. Kullandigim sivi krema zaten cig krema. Erik yerine visneyle de yapabilirsiniz..

    YanıtlaSil