Hamuru için:
75 gram toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 yumurta sarısı
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gram margarin
200 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri icin:
400 gram mürdüm erigi
400 gram mürdüm erigi
1 paket vanilya sekeri
100 gram pastalik hazır ince kıyılmış file badem
125 ml sıvı krema
70 gram toz şeker
1 yumurta
100 gram pastalik hazır ince kıyılmış file badem
125 ml sıvı krema
70 gram toz şeker
1 yumurta
Hamuru icin verilmis olan malzemeleri cirpin ,yaglanmis 26 cm lik cember kek kalibina yayin.Mürdüm eriklerinin cekirdeklerini cikarip ikiye bölün ve hamurun üzerine yayin, sonra ince kiyilmis bademleri üzerine serpistirin.Sivi krema, toz seker ve yumurtayi karistirip bademlerin üzerine yayin.Önceden isitilmis 175 derece firinda 50 dakika pisirin.
kremayı bademlerin üzerine mi dökmemiz gerekiyor, resimde bademler en üstte olduğu için kafam karıştı =)
YanıtlaSilEvet kremayı bademlerin üzerine döküyorsunuz..
YanıtlaSilÇığ krema ve visneyle yapsam olurmu
YanıtlaSilKullandigim sivi krema zaten cig krema. Erik yerine visneyle de yapabilirsiniz..
YanıtlaSil