1 Ağustos 2012

Alman Usulü Kuru Soğan ve Jambonlu Tart / Tarte Flambee


Malzemeler:( 1 tepsilik)
Hamuru:
250 ml su
yarim poset kuru maya
1 tatli kasigi zeytinyag
alabildigi kadar un
tuz
Hamuru yogurup mayalandirin..

Üzeri icin:
250 gram kati krema
1 yemek kasigi sivi krema
2 büyük kuru sogan
50 gram kücük dogranmis tütsülenmis jambon ( siz isterseniz sucuk, pastirma ya da salam koyabilirsiniz)
karabiber, tuz

Mayalanmis hamuru incecik acin ve üzeri yagli kagit serili tepsiye yayin.Catalla hamurun her yerine batirarak delikler acin..Kati kremanin icine sivi kremayi ilave edin, biraz tuz koyup karistirin.Bu karisimi hamurun üzerine kasikla yayin.Ince kiyilmis kuru soganlari ve jambonu serpistirdikten sonra  karabiber serpin.
Önceden isitilmis 200 derece firinda 13-14 dakika pisirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder