1 Temmuz 2014

Tepside az yağlı Muhtesem Elmali Kek / Apple Cake



Malzemeler:
4 yumurta
160 gram toz seker
1 paket vanilya sekeri
80 ml sivi yag
100 ml su
250 gram un
yarim paket kabartma tozu
6 yemek kasigi dolusu cok ince cekilmis findik ( ceviz de olabilir)
6-7 tane elma

Elma haric tüm malzemeleri ardi ardina karistirip iyice cirpin. Tepsinizin üzerine yagli kagit serip hamuru üzerine yayin. Elmalari soyup uzun uzun dilimleyin ve hamurun üzerine dizin.
Önceden isitilmis 180 derece firinda 25- 30 dakika kadar pisirin. Kek soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpin..
Yumusacik ve  tadi da gercekten enfes, mutlaka deneyin derim.

4 yorum:

  1. canım ellerine sağlık buhafta bu tarihi denicem size afiyet olsun hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. ellerıne saglık nefi sgörünüyo deniycem bende beklerım

    YanıtlaSil
  3. Çook lezzetli bir kek oldu ama çok az kabardı :( acaba kabartma tozunun tamamını mı kullanmak gerekirdi..fırın tepsisi için hamur az geldi sanırım

    YanıtlaSil
  4. Elerinize sağlık, çok güzel görünüyor ☺

    YanıtlaSil